Logistikutveckling ska vara enkelt!

Inspiration. Kunskap. Verktyg.

Logistik-utveckling ska vara enkelt!

Inspiration. Kunskap. Verktyg.

“I boken Bättre logistik helt enkelt – effektivare flöden utan tidstjuvar och flaskhalsar förklarar Nina Modig på ett lättfattligt och humoristiskt sätt vad logistik är och varför vi ska bry oss om begrepp som länkar, noder och flödeskedjor.”

– Sydsvenskan

Vill du få njuta av mer flyt i tillvaron

och slippa flaskhalsar och tidstjuvar?

Med den här boken får du både en snabbkurs i logistikens grunder och ett enkelt recept i sex steg för hur du kan förbättra flöden runt omkring dig. Konkreta tips varvas med mängder av exempel och tankeövningar så att du snabbt kan gå från tanke till handling.

Det här är boken för dig som vill få njuta av en lugnare tillvaro samtidigt som du får mer gjort med mindre ansträngning, ja bättre logistik helt enkelt!  

På ett lättsamt och roligt sätt tar Nina Modig läsaren genom logistikens historia, dess byggstenar, anatomiska noder och flödesscheman, och vi får även lära oss FIESTA-modellen. Med många exempel, tydliga förklaringar och konkreta tips blir det en intressant logistisk resa, helt utan flaskhalsar och stopp längst vägen. Ganska snart inser jag att logistik inte alls behöver vara så krångligt och invecklat som jag inbillade mig, att det faktiskt går att använda logistiska recept även i ett helt vanligt hem.”

– Bokrecensenten och bloggaren “Anna bokmal”

PRESS

Intervjuer om Nina och boken

Dagens Nyheter: Så blir du effektiv på jobbet

Logistik bidrar till lönsamhet och välmående i företag. För att förbättra flödet på din arbetsplats kan du ta hjälp av FIESTA-modellen i Ninas bok ”Bättre logistik helt enkelt” samt ställa dig tre frågor:
1. Vad lägger du mer tid och energi på än du vill?
2. Var känner du dig bekväm att testa nya lösningar?
3. Vilka personer och organisationer påverkar ditt arbetsflöde

Intelligent logistik: Modig logistiker - Vill sänka tröskeln till logistikens värld

Många jobbar med logistik utan att ens veta om det. I profilintervjun i Intelligent logistik berättar Nina att hon vill göra logistiken mer tillgänglig för fler genom sin bok och Logistikpodden eftersom logistik är en viktig stödfunktion i de flesta verksamheter. Förbättringar och snabba resultat är enkla att uppnå för organisationer som inte jobbat med logistik förut.

Kvalitetsmagasinet: Så skapar du bra flyt

När logistiken fungerar, i hemmet och på jobbet, tänker vi oftast inte på den. Så fort något går fel i flöden märker vi det dock direkt. I kvalitetsmagasinet delar Nina med sig av tips på fyra tecken på dålig logistik och berättar att logistik kan hjälpa en att få mer tid till det man vill, till exempel genom att undvika köer. För att uppnå det rekommenderar Nina att du tar hjälp av hennes modell, FIESTA-modellen, som i sex enkla steg ger receptet till mer flyt.

Sydsvenskan: Så tar du dig ur vardagskaoset – logistikexpertens bästa råd

I Svenska dagbladets intervju med Nina ligger fokus på hur vardagslivets utmaningar kan hanteras med logistiktänk. Hur tacklar du matplaneringen, bilköer, att din planerade träning aldrig blir av och att tvättberget växer hemma? Nina visar i intervjun att logistiktänket kan appliceras både på vardagslivet och arbetslivet.

Podden Life with Kids: Familjelogistik (avsnitt 132)

Familjelivet är en logistisk utmaning varje dag. Går det att använda logistik för att få en smidigare och roligare vardag? Det pratar Nina Modig om i denna poddintervjun. Hör henne berätta om vilka de stora tidstjuvarna brukar vara, vad gör oss irriterade i vardagslogistiken och hur kan vi ändra på det samt tipsa om i vilken ände du kan börja.

Ingenjören: Få mer gjort med smartare logistik

I intervjun med Nina i tidningen Ingenjören konstaterar hon att logistik kan hjälpa dig att skapa ordning i kaos och flyt i din vardag. Utifrån de många år hon arbetat med logistikutveckling berättar hon att:
• Kunskap inom logistik är användbar inom alla typer av branscher och arbetsområden.
• Det finns många lågt hängande frukter inom logistik. Med relativt enkla insatser kan du spara både tid och pengar.
• Ett vanligt fel när vi vill lösa ett logistikproblem är att vi går direkt på lösningen. Ninas råd är att början med en ordentlig nulägesanalys för att förstå vad som är problemet och vad du kan påverka.

Arbetsliv: Så minskar du tidstjuvarna

Alla branscher brottas med tidstjuvar och flaskhalsar, men det finns knep för att ta kontroll över flödena istället för att låta andra styra. Nina ger tips och råd om att det går att applicera logistiktänk på allt från bokning av mötesrum på jobbet till hantering av fulla kalendrar.

Logistikpodden: Intervju med Nina Modig

Långt innan Nina själv blev en del av Logistikpodden intervjuades hon av Per Olof Arnäs. Lyssna till vad som egentligen ledde till att Nina blev logistiker, hur det kom sig att hon forskade på tillfälliga logistiklösningar och varför hon tänker på hotellfrukostar.

Kollega: 3 snabba med Nina Modig

Söker du svaren på frågorna:
• Vad logistik egentligen handlar om
• Hur du kan använda logistik bättre på jobbet
• Vad medarbetare och arbetsgivare tjänar på bättre logistik
Då ska du läsa snabbintervjun med Nina i fackförbundet Unionens medlemstidning.

“Bättre logistik helt enkelt ger en lättsam introduktion till logistikens förtrollade värld.”

– Intelligent logistik

Kontakta Nina

Skicka mig gärna ett meddelande om du har idéer, frågor, tankar eller reportageuppslag som du vill diskutera!

Jag ser fram mot att du hör av dig!

 

Kontakta Nina

Skicka mig gärna ett meddelande om du har idéer, frågor, tankar eller reportageuppslag som du vill diskutera!

Jag ser fram mot att du hör av dig!