Henrik Nilson

Önska inte att det var lättare – gör det enkelt

Henrik Nilson

Önska inte att det var lättare – gör det enkelt

5 snabba om henrik

  • Expert på digitalisering inom offentlig sektor, transporter samt framtidens mobilitet
  • Favoritämnen: Framtidens mobilitet, frigör kraften i din data, utveckling och förändringsledning
  • Mål: Få fler att älska utveckling och förändring
  • Roller: Expertrådgivare, entreprenör, föreläsare, projektledare, kursledare, 
  • Utbildning: Civilingenjör

“Jag har lärt mig massor av dig Henrik – under hela resan tillsammans. Du är i världsklass som bollplank!”

– Maria Björner Brauer, Försäljnings- och Marknadschef Västtrafik

diagram_2

Insight on demand – Gör insikt lätt

Fler och fler pratar om att data är det nya guldet. Men det räcker inte att ha mycket data. Du måste veta hur du ska förädla den också.

Här finns många utmaningar.

  • Vart ska du börja?
  • Vilken data har du tillgång till?
  • Vilken data saknar du?
  • Hur påverkar det dig och din organisation?

Vi har arbetat i 15 år med att hjälpa organisationer att digitalisers och börja använda sin data. Vi har nu tagit fram en process för hur du går till väga och en moln-tjänst som gör det lätt att komma igång.

Change for fun

I denna blogg delar jag idéer, erfarenheter, framgångar och misslyckanden både från jobbet och mitt liv. Jag tror att vi kan bort det skrämmande och besvärligt vi ofta upplever vid en förändring.

Jag tror att vi kan väcka eller behålla vår nyfikenhet genom att göra små och stora förändringar i våra liv varje vecka. Att vi, genom att vänja oss vid en högre grad av förändring kommer att må bättre när något oförutsett tvingar på oss en förändring. 

Min vision är att vi kan bli så vana vid förändring att vi ser varje förändring som en resa full av möjligheter. En resa som vi kan använda för att förbättra våra liv. Då blir vi starkare och starkare ju snabbare samhället runt oss förändras.

Prenumerera på Henriks nyhetsbrev

Prenumerera på Henriks nyhetsbrev

henrik_forelasningar

Föreläsningar

Henrik har arbetat i gränslandet mellan teknik och människor hela sitt arbetsliv. Han har arbetat med digitalisering, verksamhetsutveckling, projektledning och mjukvarutveckling både i rollen som chef på olika nivåer och management konsult. 

Henrik brinner för att hjälpa till i övergången från dagens kollektivtrafik till framtidens mobilitet. En framtid när resan är anpassad till våra egna behov samtidigt som vi använder effektiva gemensamma transporter för att skapa städer vi älskar.

 Vill du ha en inspirerande föreläsning om framtidens mobilitet, digitalisering inom offentlig sektor, eller hur ni ska tänka för att bli mer data-drivna – klicka på knappen nedan eller kontakt oss

Kurs i datadriven kollektivtrafik

En kurs för dig som vill lära dig enkla verktyg för att skapa mer värde med den data du redan har. 

Genom att sedan arbeta med inspiration från andra liknande brancher och case från kollektivtrafiken läggs en grund för vidare förståelse av de utmaningar som stegen mot datadriven kollektivtrafik innebär. Kursen kommer också att visa på oväntade områden som ett datadrivet angreppsätt kan skapa stort kundvärde.

Avslutningsvis går kursen in på konkreta modeller och hjälpmedel för hur deltagarna kan börja ta konkreta steg mot datadriven kollektivtrafik i sina organisationer.

Kursen är ett samarbete med Curiative och Marcus Weiland.

“Kursen som helhet var mycket bra utifrån att få ökade insikter inom kollektivtrafik, dess komplexitet och tröghet.”

henrik_kontakt

Önska inte att det var lättare – gör det enkelt

Du känner som att det borde vara lättare, men det är svårt. Organisationen har blivit stökigare och stökigare. Vem ansvarar igentligen för vad? Du sitter i fler och fler möte. Du hinner knappt får något riktigt arbete gjort. 

Det är ofta i dessa situationer som jag kan hjälpa till. 

Jag är passionerat intresserad av utveckling och digitalisering. Inte för att ny teknik alltid är bra. Det finns många exempel på att ny teknik, nya system eller “utveckling” har gjort arbetet svårare och mer tidskrävande. Men rätt använt är utveckling och nya digitala verktyg vägen från det svåra, komplicerade och röriga till det enkla, tydliga och rena. 

Framgångsrik utveckling är ofta lika delar nya tekniska hjälpmedel och nya sätt att arbeta och leda. De behöver hänga ihop och det är just i gränslandet mellan teknik och organisation som den riktiga potentialen finns. 

Min styrka är att jag har lätt att skapa en helhet från ett rörigt nuläge. Jag är också bra på att hjälpa en organisation att ta fram en målbild och en realistisk plan för att nå dit. Det svåra är sällan att skruva in ny teknik. Det svåra är ligger i att ändra hur vi brukar göra saker och skapa trygghet i att våga göra fel, att våga prova nya sätt att arbeta. 

Genom att förenkla för er som arbetar med förändringsledning, digitalisering och verksamhetsutveckling vill jag bidra till att skapa glädje i utvecklingsprojekt och att jordens resurser används så smart som möjligt.

När jag inte jobbar tillbringar jag helst tiden med familjen, gärna i naturen och cyklar mtb och springer.

Vill du få inspiration och höra mer om mina tankar kring utveckling och hur vi mår bra i förändring tycker jag att du ska skriva upp dig på mitt nyhetsbrev! 

Kontakta Henrik

Hej! Kul att du kommit ända hit. Skicka mig gärna ett meddelande om du har några funderingar eller tankar som du tror att jag kan hjälpa till med. Även om vi har mycket att göra så svarar vi på alla meddelanden, så tveka inte att höra av dig.

Kontakta Henrik

Hej! Kul att du kommit ända hit. Skicka mig gärna ett meddelande om du har några funderingar eller tankar som du tror att jag kan hjälpa till med. Även om vi har mycket att göra så svarar vi på alla meddelanden, så tveka inte att höra av dig.